Manipulador d’aliments: Infografia sobre les 5 coses que no has de fer.

Diuen que una imatge val més que mil paraules, així que anem a tractar de ser cada dia més gràfics perquè els missatges que afecten a la higiene i seguretat alimentària arribin a quanta més gent millor. Vivim temps de infografies, amb companys i altres blogs molt experts. Potser el nostre nivell no sigui “el més”, però poc a poc anirem agafant pràctica per tal d’ajudar al manipulador d’aliments.

La nostra infografia inclou aquestes cinc pràctiques a evitar per part dels manipuladors d’aliments. Encara m’atreviria a dir més: aquestes 5 pràctiques s’han d’evitar en qualsevol cuina de casa:

1.- No menjar ni beure durant la preparació d’aliments.

I qui diu no menjar ni beure, diu no mastegar xiclets, prendre caramels, etc. Cal tenir en compte que en realitzar aquestes accions poden caure fragments i es exhalen partícules que poden contaminar els aliments que s’estan preparant generant contaminació creuada, tant de microorganismes com d’al·lèrgens. Crec que no cal explicar molt més.

2.- No fumar. 5 conductes a evitar pels manipuladors d'aliments

Encara que és de sentit comú, i està prohibit des de fa anys en tots els centres de treball, no està de més repetir-ho: Està prohibit fumar en qualsevol centre de treball, no hauries de fumar mentre cuines o prepares aliments, encara que sigui a casa teva. I em vas a permetre que et digui que no hauries de fumar, així, a seques.

Però si fumes, i ho fas d’acord amb les normes, és a dir, sortint a l’exterior. Recorda rentar-te les mans després de fumar. Si necessites aclariments sobre el rentat de mans pots consultar aquestes entrades que vam escriure al bloc.

3.- Treu-te les arracades, anells, rellotges, pírcings, etc.

Els perills físics que pot introduir un manipulador d’aliments mentre prepara un producte, un plat, envasa o realitza qualsevol tipus d’activitat relacionada augmenten exponencialment si es porten anells, arracades, pírcings, etc. Estan prohibits (encara que els vegis en molts establiments).

4.- Treballar estant malalt.

Si estàs malalt has de comunicar-ho als responsables de la teva empresa, ja que no hauries d’estar en llocs de producció pel risc de propagar la teva malaltia a clients i consumidors.

5.- No mantenir una higiene adequada.

El manipulador d’aliments ha de dutxar-se almenys un cop al dia. La higiene és fonamental. Tant a nivell dutxa com en l’esmentat rentat de mans com en la vestimenta i uniformes dels manipuladors d’aliments.

Esperem que aquesta infografia us agradi. Si és així et demanaria que la comparteixis en les teves xarxes socials, o bé des d’aquesta entrada o bé des de les nostres xarxes socials. Per si no ho saps, estem en gairebé totes (i hauries de seguir-nos): Facebook (accedeix fent clic aquí), tenim perfil en Twitter (@qualitatiss), en Instagram som @qualitatis, tenim perfil en Pinterest @qualitatish, pàgina en LinkedIn y en Google+. No et costa res donar-nos un M’agrada o seguir-nos a totes les xarxes socials desitgis, així ens animeu a seguir i a difondre el nostre treball.

Finalment, recorda que a la nostra secció cursos els empleats estiguin certificats en la manipulació d’aliments. Inscriu-te avui mateix a la capacitació i certificació de manipuladors d’aliments de Qualitatis Health, visita la nostra secció cursos.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
    SUSCRIBIR
    Estoy de acuerdo con los términos y condiciones