Curso de manipulador de alimentos La Rioja

Manipulador d’aliments a la Rioja. Tot el que has de saber.

Quan sentim parlar de La Rioja vénen al nostre cap records gastronòmics i enològics: És una de la regions espanyoles més associades a el vi i es nota. Hi ha 381 cellers, que no està gens malament per a una població de poc més de 315000 habitants, segons les dades de cens de 2018. La consolidació de l’enoturisme ha estat, sens dubte, el recolzament definitiu per a l’hostaleria de la Rioja. A més, la Rioja compta amb zones agrícoles que no només produeixen vi, i que nodreixen a la indústria de les fruites, hortalisses i conserves, és a dir, a la indústria agroalimentària. Tot això, juntament amb el comerç i l’activitat industrial fan de la Rioja una de les regions amb menor taxa d’atur a Espanya, un 9,9% a el tancament de 2019. Per a molts d’aquests llocs de treball cal, com ja hem comentat en altres ocasions, comptar amb el certificat, també conegut com a carnet de manipulador d’aliments. Com hem fet per a altres comunitats autònomes, avui anem a explicar-vos com obtenir el curs de manipulador d’aliments a La Rioja.

El curs o carnet de manipulador d’aliments a La Rioja.

Curso de manipulador de alimentos La Rioja
Imagen de Pradillacarlos en Pixabay

A La Rioja, com hem dit, la taxa d’atur no és molt alta. Això provoca que per a molts llocs de treball no es trobi prou personal qualificat per atendre la demanda, de manera que molts hostalers s’han vist obligats a rebutjar reserves o no obrir en determinades franges horàries per no poder mantenir un servei adequat. 

Un dels requisits que exigiran als inspectors de Sanitat de la comunitat de La Rioja és el certificat de manipulació d’aliments en vigor i la formació continuada. Per a tots dos requisits pots comptar amb la nostra ajuda, només has de conèixer la nostra oferta a la secció “Cursos” del nostre web.

Aquest curs, com qualsevol altre, compta amb un temari reglat en base a unes directrius i, per obtenir el certificat s’ha de superar un examen. Però, tranquil, l’examen no és excessivament complicat, ja que les bones pràctiques d’higiene i manipulació en què es basa el curs són, en la seva gran majoria, de sentit comú.

Preguntes i respostes sobre el curs de manipulador d’aliments a La Rioja:

És obligatori el curs de manipulador d’aliments a La Rioja?

Sí, si vols treballar en el sector de l’hostaleria, bars, restaurants, cafeteries. També si vols optar a qualsevol altre treball de sector agroalimentari: fleques, fruiteries, supermercats, indústria de l’alimentació, cellers, etc. Són infinitat els llocs de treball que requereixen del carnet de manipulador d’aliments, ja sigui a La Rioja o en qualsevol altra part d’Espanya o de la Unió Europea.

És vàlid el títol de manipulador d’aliments de la Rioja en la resta d’Espanya?

Sí, és clar. El curs realitzat en qualsevol comunitat autònoma és vàlid per a tot el conjunt de l’Estat espanyol.

Serveix el títol de manipulador d’aliments obtingut en una altra comunitat per a la Rioja?

D’una manera anàloga a la resposta de el punt anterior, pots, per descomptat, utilitzar un certificat de manipulador d’aliments que hagis obtingut en una altra província per treballar en l’hostaleria o en el sector agroalimentari tant a Logronyo, com a Calahorra, Arnedo, Haro, com en qualsevol altra població de la Rioja.

El títol de manipulador d’aliments obtingut de manera online és vàlid per a la Rioja?

Afirmatiu. Tant si ho obtens de manera presencial com si el curs és obtingut 

Com obtenir el títol de manipulador d’aliments?

Com sempre, us expliquem que, tant si vius a La Rioja com si vols treballar-hi o estàs pensant en mudar-te, i el teu objectiu és treballar en algun dels sectors esmentats (restauració, menjadors col·lectius, cellers, empreses en què es produeixen aliments , etc.), pots obtenir el certificat de manipulador d’aliments per a treballar en aquesta comunitat autònoma. Els cursos es poden realitzar tant de forma presencial, com ara, les dues modalitats són vàlides a tots els efectes.

 

Per tant, si tens poc temps, o simplement vols fer el curs des de casa teva o des de la feina, pots escollir la modalitat online per estudiar el curs de manipulador d’aliments a La Rioja. Sense necessitat de traslladar-te o de seguir un horari rígid.

Quin preu té el curs de manipulador d’aliments?

Com passa en la majoria d’àmbits de la vida, hi ha preus per a tots els gustos. Però estàs de sort, estàs a la pàgina que compta amb el curs de manipulador d’aliments més econòmic d’internet, tens tota la informació en aquest enllaç.

 

Curs de manipulador d’aliments online a la Rioja, com obtenir-lo?

Si t’interessa la modalitat de curs online, t’oferim la possibilitat de fer-ho ja, sense necessitat de sortir de casa. Realitzant el curs de manipulador d’aliments en línia des d’aquesta web obtindràs tot el coneixement teòric i pràctic que necessites perquè no només tinguis el famós “carnet de manipulador d’aliments”, sinó que els teus ocupadors i els auditors o inspectors de Sanitat veuran que pots manipular aliments de forma correcta i cumpliendon les pràctiques d’higiene necessàries tant dels menjars, com dels estris i equips utilitzats.

Quant tardaré a obtenir el curs de manipulador d’aliments en línia? 

Estudiant la modalitat online, comptar amb el certificat de el curs de manipulador d’aliments depèn de tu. En un temps estimat de 5 hores podràs fer el curs de manipulador d’aliments a La Rioja i el millor de tot: a un preu realment assequible. Després d’aprovar el curs obtindràs de forma immediata el teu certificat digital i si ho vols imprès, en uns dies podràs tenir-ho a les teves mans, enviament per correu postal ordinari.

Carnet de manipulador de alimentos La Rioja
Imatge de hjrivas en Pixabay

Si t’interessa treballar en el sector de l’hostaleria i la restauració, necessitaràs un certificat de manipulador d’aliments. Recorda que, si ho aconsegueixes, tindràs més oportunitats de trobar feina perquè els ocupadors sabran que realment estàs interessat en això.

M’interessa el curs online de manipulador d’aliments a La Rioja, però vull un certificat físic. M’ho envieu? 

Sí, és clar. Al realitzar la inscripció només has de marcar la casella “Marca aquesta opció si vols que t’enviem el certificat de el curs imprès”. Per un import una mica superior, per cobrir els costos d’emissió i enviament de el certificat, el rebràs en uns dies a casa teva. 

Encara que estudiï online, vull rebre el temari en paper, com ho puc aconseguir?

Com en el cas anterior, només has d’escollir l’opció “Marca aquesta opció si vols rebre els apunts de el curs en paper” per rebre el temari en uns dies per correu postal a l’adreça que ens indiquis, que no té per què ser l’adreça de facturació.

Ja vaig fer el curs de manipulador d’aliments, però he de renovar-lo. Què he de fer?

En el cas de el curs de manipulador d’aliments a La Rioja has de fer el mateix que si anessis a inscriure’t per primera vegada. Per a tu serà més fàcil, ja que ja ho has fet en una altra ocasió i et sonaran els conceptes.

Quins altres cursos em pot interessar fer si per treballar necessito el certificat de manipulador d’aliments a La Rioja?

Hi ha molts cursos relacionats amb el sector agroalimentari, molts d’ells molt vàlids i específics. Si optes per formar-te en Qualitatis, tens altres opcions interessants per millorar el teu currículum i trobar feina a La Rioja abans: 

Amb aquests cursos augmentaràs les teves possibilitats per treballar, ja que qui busqui treballadors sabrà que tens interès, són també online i s’obtenen igual que el curs de manipulador d’aliments que et comptàvem anteriorment.

Et vaig a demanar un últim favor, si t’ha agradat aquesta entrada comparteix-a les teves xarxes socials: twitter, Facebook, LinkedIn o Instagram. En totes elles estem presents, per si vols estar a el dia d’altres actualitzacions d’aquest bloc.

Segueix-nos a twitter, Facebook, LinkedIn o Instagram,ens estaràs ajudant a crear coneixement ia créixer.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Shopping Cart
Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
    SUSCRIBIR
    Estoy de acuerdo con los términos y condiciones