3 Consells de seguretat alimentària que comparteixen la cuina de casa teva i les dels restaurants.

Saps que aproximadament el 60% dels virus transmesos per aliments poden estar a la cuina de casa teva ara mateix? La cuina del teu domicili és tan important com una cuina de restaurants en termes de seguretat alimentària. Avui analitzem quins són els requisits mínims exigir-te a tu mateix a la cuina de casa teva. Aplica els estàndards de seguretat alimentària a la teva cuina per garantir la salut teva i de la teva família. Ací van uns pocs consells de seguretat alimentària fàcils d’aplicar.

Perdem de vista moltes coses quan estem cuinant a casa oa la feina, a la cuina del nostre bar o restaurant. Estem en mil coses alhora: atenent a un munt de clients o vigilant els nens i no som plenament conscients de les pràctiques de manipulació d’aliments poc saludables que fem i que creiem que són inofensives. Però de la mateixa manera que aquestes pràctiques, que sembla que no es veuen, els bacteris i els virus no distingibles a simple vista no són inofensius. Hui vos portem alguns consells de seguretat alimentària sobre com prevenir que els virus transmesos pels aliments i els bacteris es propaguin a casa ia la cuina del seu lloc de treball:

  1. Segueix aquests quatre passos bàsics per a seguretat alimentària: neta, separa, cuina i refreda.

Si ets un lector regular d’aquest bloc, segur que comences a estar acostumat a algunes regles de seguretat alimentària que sempre cal fer bé: Netejar, Separar, Cuinar i Refredar.

  • Neteja i renta bé: Assegura’t rentar-te les mans amb aigua tèbia i sabó. Aquest principi és 100% aplicable a l’equipament de la cuina de ta casa (és a dir, ganivets, taules de tallar, plats, i altres). Renta amb aigua tèbia i sabó. Millor encara, submergeix-los en un agent desinfectant, antibacterià durant un temps abans de rentar-los. El rentavaixelles sol ser un bon aliat per a la neteja i desinfecció per les temperatures que fa servir.

Els aliments i la carn: Fruites, verdures i carns (excepte l’aviram) s’han de rentar abans de cuinar. Per descomptat, no utilitzes detergents o productes de neteja per rentar els aliments. I recorda la nostra entrada sobre l’ús de guants i el correcte rentat de mans, segur que t’ajuda. seguretat alimentària

  • Separa bé: La carn crua i la carn cuita han de separar mentre elabores teus plats. Això vol dir que tot el que vas utilitzar per manipular i preparar la carn que estava crua -com els ganivets i la taula per talla-no s’han d’utilitzar amb carn ja cuinada. En tots els nostres cursos per a manipuladors d’aliments recalquem la importància d’evitar la contaminació creuada, mantenint així la seguretat dels aliments que tu i la teva família mengeu.
  • Cuina bé: Hi ha diverses temperatures recomanades per diferents carns. Assegureu-vos de seguir els consells relatius a la temperatura de cocció segons quins aliments i utilitza un termòmetre d’aliments per verificar la temperatura interna de la carn. Recorda la nostra entrada sobre l’ocupació dels termòmetres i les temperatures de cocció.
  • Refreda bé: No deixis els aliments durant més de dues hores a temperatura ambient. Posa els aliments a la nevera, fins i tot després de la cocció. Per evitar la contaminació amb altres aliments a la nevera, posa els aliments en un recipient amb tapa o guarda’ls en una bossa de plàstic hermèticament tancada.
  1. Monitoritza i controla les dates de caducitat dels aliments.

És tan obvi que se’ns pot passar, però controla el que emmagatzemes a la nevera o al teu rebost. Comprova que el menjar no haja caducat. Assegura’t saber quan llençar el menjar i quan no. Però també de fixar-te en agafar de la prestatgeria del supermercat productes en condicions o pren precaucions per utilitzar els productes amb una data de caducitat o consum preferent properes. A més de no malbaratar els teus diners reduiràs el risc de malalties de transmissió alimentària.

Si ets és un individu organitzat, pot ser que també tinguis una llista que conté les dates de venciment dels aliments. En moltes empreses i cuines industrials es controlen aquestes dates pel pla de control de la traçabilitat. Segur que a més d’un no li sembla mala idea.

  1. Fes una inspecció regular.

Si es tracta d’una cuina comercial, es recomana tenir una autoinspecció regular. Si ets el gerent, verifica que tots els empleats segueixen les normes bàsiques de seguretat alimentària. Si no és així, pot ser que necessiten formació. Si ets empleat, parla amb el seu gerent sobre les seves suggeriments sobre seguretat alimentària. El mateix passa a casa: cal aconseguir que tots sàpiguen com mantenir el seu entorn segur per consumir els aliments. Un bloc com aquest no us anirà malament, us podeu subscriure a la nostra newsletter o seguir-nos a través de la subscripció de feeds.

Recorda seguir aquests consells de seguretat alimentària, conforme els repeteixis aconseguiràs convertir-los en un hàbit diari. La seguretat alimentària de la teva empresa, però també la de la teva família, estan en joc.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Cistella de la compra
Desplaça cap amunt

Vols 10€ de descompte per a qualsevol dels nostres cursos?

Subscriu-te i t’ho enviarem per utilitzar a la teva propera compra.