Com aconseguir el teu carnet de manipulador d’aliments en la Comunitat Valenciana.

Per treballar en el sector alimentari de la Comunitat Valenciana (hostaleria, indústria, etc.) has d’obtenir abans el carnet de manipulador d’aliments. En aquest post t’informem de com aconseguir-ho. Parlarem del carnet de manipulador d’aliments en la Comunitat Valenciana. Vols treballar a la Comunitat Valenciana o en qualsevol altra comunitat autònoma com a manipulador d’aliments o servint menjars? Hi ha moltes oportunitats de treball. Les estadístiques de la Generalitat Valenciana mostren que a la Comunitat Valenciana hi ha més de 30000 bars i restaurants en l’últim recompte. Només en l’hostaleria, sector serveis, treballen 134000 persones. Tot això sense tenir en compte altres sectors productius com el hortofructícola. Per treballar en aquests sectors primer hauràs d’obtenir el carnet de manipulador d’aliments. Una certificació requerida a nivell estatal pel Reial Decret 109/2010 pel qual es modifiquen diversos Reials Decrets en matèria sanitària per a la seva adaptació a la Llei 17/2009 de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici.

La llei va ser aprovada per adaptar a la legislació espanyola el Reglament Europeu 852/2004 relatiu a la higiene dels productes alimentaris i així abordar brots de malalties transmeses per aliments a tot l’estat. Els incidents de malalties de transmissió alimentària són sempre significatius i potencialment perillosos per a qualsevol tipus de població, però sobretot per als grups de població més vulnerables.

Pots consultar el que diu al respecte la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana en aquest enllaç.

Responsabilitats del manipulador d’aliments

Amb prop de 250 tipus de malalties transmeses pels aliments. La infecció per E. coli, la salmonel·losi i la ciclosporiasis són les més freqüents. Les agències locals de salut estan en constant alerta. A la Unió Europea, la seguretat alimentària s’ha convertit en una preocupació per a tots. Els establiments de serveis alimentaris, com ara restaurants i bars, són regularment inspeccionats per les autoritats sanitàries per assegurar que els manipuladors d’aliments i els responsables de seguretat alimentària de les empreses compleixin amb els estàndards de manipulació d’aliments adequats.

Passos per obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

1) Inscriu-te i Acaba el nostre curs de manipulador d’aliments.

2) Aprova l’examen.

3) Imprimeix el teu Certificat o espera a que et arribi a casa per correu postal si tries l’opció.

El nostre Curs per a l’obtenció del Carnet de manipulador d’Aliments és reconegut pel Ministeri de Sanitat ja que segueix els estàndards recollits en el Reial Decret 109/2010, el que significa que quan acabes el nostre curs online has complert tots els requisits de capacitació per a obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

Programa de Certificació per a Manipuladors d’aliments de Qualitatis Health.

Des de Qualitatis oferim aquest tipus de formació en forma del curs de capacitació d’acord amb els criteris establerts per la AECOSAN i el Ministeri de Sanitat Serveis Socials i Igualtat Espanyol. Aquest programa és un curs de capacitació online d’unes 2 hores de durada sobre els fonaments de la innocuïtat dels aliments i les pràctiques de manipulació d’aliments. El curs satisfà tots els requisits de l’estat en matèria de seguretat alimentària i bones pràctiques de manipulació.

Els temes coberts pel Programa de formació per a Manipuladors d’aliments de Qualitatis Health inclouen:

  1. Principis generals.

1.1. Conceptes previs.

1.2. El Manipulador d’Aliments.

1.3. La Cadena alimentària.

  1. La contaminació dels aliments.

2.1. Tipus d’aliments.

2.2. Tipus de malaltia.

2.3. Tipus de contaminació.

2.4. Fonts de contaminació dels aliments.

2.5. Tipus de contaminants.

2.5.1. Contaminació física.

2.5.2. Contaminació química.

2.5.3. Contaminació biològica.

2.6. Factors que influeixen en el creixement microbià.

  1. Requisits d’higiene bàsics del manipulador d’aliments.

3.1. Neteja de pell i mans.

3.2. Pèl del manipulador.

3.3. Boca i fosses nasals.

3.4. Roba i efectes personals del manipulador d’aliments.

3.5. L’equip i els estris.

3.6. Pràctiques incorrectes d’higiene.

3.7. Què ha de fer el manipulador d’aliments en cas d’intoxicació alimentària?

  1. Locals i dependències.

4.1. Requisits dels locals i dependències.

4.2. Emmagatzematge de productes.

4.2.1. Condicions generals d’emmagatzematge.

4.2.2. Emmagatzematge no refrigerat.

4.2.3. Emmagatzematge refrigerat.

4.3. Procediments de neteja i desinfecció.

4.4. Gestió de residus.

4.5. Control de plagues.

  1. Sistema d’autocontrol.

5.1. Beneficis de l’APPCC

5.2. Principis de l’APPCC

5.3. Etapes per a l’aplicació del sistema APPCC.

  1. Nocions bàsiques de seguretat alimentària per a la restauració col·lectiva.

Després de completar el Curs de Manipulador d’Aliments amb Qualitatis i aprovar amb èxit l’examen al final del curs, se li lliura a l’estudiant un document de Carnet de Manipulador d’Aliments que pot descarregar i imprimir. A més, rebràs a casa el títol en format paper si així ho desitges.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Shopping Cart
Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
    SUSCRIBIR
    Estoy de acuerdo con los términos y condiciones