Per ajudar-te a tenir èxit llançant el teu nou restaurant o bar hem fet un recull de consells dels restauradors que van emprendre, van sobreviure i triunfarn amb alguna aportació de la nostra collita. Aquests consells poden ajudar-te a aconseguir aquests somnis i apropar-te una mica més cap a la fama amb el teu nou negoci d'hostaleria.

Les 10 claus per tenir èxit al obrir un nou restaurant.

Vas a obrir un restaurant? Per ajudar-te a tenir èxit llançant el teu nou restaurant o bar hem fet un recull de consells dels restauradors que van emprendre, van sobreviure i triunfarn amb alguna aportació de la nostra collita. Aquests consells poden ajudar-te a aconseguir aquests somnis i apropar-te una mica més cap a la fama amb el teu nou negoci d’hostaleria. 

 

 

 

Si encara no has donat el pas, però somnies amb obrir un restaurant? Estàs a punt per utilitzar el teu barret de xef i donar la benvinguda als teus nous clients? Abans de seguir llegint deixa’m felicitar-te: ets un valent. Busques l’èxit amb el teu restaurant. T’enfrontes a una cosa que com a mínim és un dur repte, un treball per a un emprenedor que entén i pot gestionar preocupacions tan diverses com la cuina, la comptabilitat, les compres, el llançament de nous plats o la gestió de les persones amb les que treballes .

Segurament ja sàpigues, o almenys podràs intuir, que serà difícil. Però ara mateix sents que estàs a l’altura del desafiament. Per ajudar-te, hem fet un recull de consells dels restauradors que van emprendre i van sobreviure, amb alguna aportació de la nostra collita. Pense que aquests consells podrien ajudar-te a aconseguir aquests somnis i apropar-te una mica més a la realitat.

 1. Tens clar quin és el teu concepte de restaurant?

Quin tipus de restaurant vols? Vas a servir el menjar que t’agrada cuinar? Estàs pensant en una franquícia o un restaurant que segueix una tendència determinada? Amb una franquícia, obtindràs un menú integrat, el màrqueting ja fet i el reconeixement de marca instantani.

Si estàs cuinant el teu propi negoci des de zero, primer hauràs de trobar un menú que reflecteixi la teva passió i la teva experiència. Quins són els teus preus? S’adapten a la qualitat que ofereixes? Hi ha un mercat a la teua localitat anhelant el que tens en ment? Aquestes són totes les preguntes que hauries de considerar per tal de desenvolupar el teu pla de negoci.

Per ajudar-te a tenir èxit llançant el teu nou restaurant o bar hem fet un recull de consells dels restauradors que van emprendre, van sobreviure i triunfarn amb alguna aportació de la nostra collita. Aquests consells poden ajudar-te a aconseguir aquests somnis i apropar-te una mica més cap a la fama amb el teu nou negoci d'hostaleria.

 1. El local compta amb una bona ubicació?

Ubicació, ubicació, ubicació. És el factor fonamental que pot fer triomfar o trencar teu negoci. Per sort, també és una variable que controles. L’elecció de la ubicació correcta depèn invariablement de l’accessibilitat, els usos i possibilitats del local i la composició demogràfica del barri. Una vegada que hages decidit sobre el concepte, busca un lloc on els residents vullguen el que estaràs servint, on pagaran el que estaràs cobrant.

 1. Tens un bon nom per triomfar?

El més intel·ligent és donar-li al restaurant un nom que reflecteixi el teu menú. També és recomanable tenir un nom que siga fàcil de recordar (o lletrejar, en cas que els clients demanen en línia o et busquen a internet). Aconsegueix una primera impressió positiva amb un nom que li diga al món qui ets tu i el teu negoci.

 1. Recorda: El menú compta la teva història.

El menú és el que atraurà als clients en primer lloc. Després parlaran per tu les experiències personals. Així que el disseny de la teva carta mereix una atenció seriosa. Un menú net i fàcil de llegir guiarà els convidats als articles que busquen.

Els noms dels plats són tan importants com la disposició i el disseny del menú, així que els fan descriptius i distintius. Recorda que si necessites ajuda amb el disseny dels teus menús o cartes tenim el servei perfecte per a tu.

Per ajudar-te a tenir èxit llançant el teu nou restaurant o bar hem fet un recull de consells dels restauradors que van emprendre, van sobreviure i triunfarn amb alguna aportació de la nostra collita. Aquests consells poden ajudar-te a aconseguir aquests somnis i apropar-te una mica més cap a la fama amb el teu nou negoci d'hostaleria.
 
 1. Contracta a les persones adequades.

Sé que sembla obvi, però necessites el personal adient per arrencar el teu nou projecte, sigui un bar, un pub o restaurant. El personal competent i entrenat és clau. Conec desenes d’hostalers i empresaris que confien cegament en el seu personal, deleguen en ells i saben que sense ells no serien el que són. Però segur que han tingut moltes experiències no tan agradables.

No importa el elegant que sigui la cuina o el talent que tingui xef. La “part visible” de la casa, la cara amable tant en el tracte com en la part que menys es veu dels empleats de la casa ha de ser eficient i comptar amb la formació adequada. Els que van a tractar amb el públic ho han de fer amb gràcia i simpatia. Tot el teu equip ha de fer que cada persona que se sent a menjar se senti veritablement benvinguda.

 1. Equipa’t bé.

Equipar l’establiment probablement siga la teu major inversió inicial. La major part del pressupost es destinarà a equipar la teva cuina, el menjador i la barra bar. Ací és on l’alta taxa de fracàs dels nous restaurants poden treballar al teu favor. Sempre hi ha equips de segona mà, encara que en bon estat, disponibles gràcies als restaurants que van fracassar prèviament.

Pots sondejar pàgines com milanuncios o wallapop, que moltes vegades són un cementiri de subministraments de restaurants (o una mina d’or a preu de ganga si ho mirem des del punt de vista més optimista).

Suggeriment Pro: Si estàs planejant obtenir equip usat o arrendat, assegurat que o tu o algú del teu equip estigui familiaritzat amb els articles. No voldràs cremar-te mentre passes fred després de pagar per una aconseguir una estufa que no saps fer funcionar.

 1. No t’oblidis de Sanitat.

Estiguis a Màlaga oa Buenos Aires, tots els negocis de restauració estan sotmesos a determinades normes locals o estatals per mantenir la higiene i la seguretat alimentàries. Informa’t i assessora’t a dissenyar el teu negoci i abans d’obrir, tingues per segur que rebràs la visita d’algun inspector de Sanitat. Si necessites ajuda o assessorament al respecte, recorda que pots comptar amb la col·laboració dels nostres experts. Però no et sorprenguis, abans o després et visitaran.

 1. Imatge, disseny i uniformes.

No ens enganyem, el disseny i la imatge que transmets ja són una part de l’experiència que els teus clients es van a dur del teu nou restaurant. Hem parlat del teu menú i de la teva carta, però necessites que la teva imatge, el disseny de la mateixa i fins els uniformes del teu equip transmetin els valors i la teva marca personal. Ací també et podem ajudar amb el disseny, comptem amb un equip especialista en saber plasmar les idees que els nostres clients volen transmetre.

 1. Neteja, que mai et falte.

No hi ha res pitjor en un local de restauració que la brutícia. Ja pots tenir el millor disseny del món, la millor carta, els millors plats… Si el teu local, els teus equips, els teus empleats o els teus lavabos no presenten un mínim estat d’higiene no hi haurà res a fer. Així que inverteix en neteja: personal, productes, estris, formació. Hi ha més del que creus en joc.

 1. Be social my friend.

A més de les teves dots per tractar amb el públic en el “cos a cos”: amabilitat, educació, paciència, proactivitat, etc. Vas a haver de ser a internet, necessitaràs moure teu negoci, ubicar-lo en google, donar-li presència en xarxes socials per moure’t en llocs com TwitterFacebookInstagram o Pinterest. Si se’t fa un món, perquè tens mil coses que gestionar, et podem ajudar amb el nostre servei de Gestió del Social Media.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
  SUSCRIBIR
  Estoy de acuerdo con los términos y condiciones