Curs d’al·lèrgens en línia: El Curs d’al·lèrgies i intoleràncies que necessites.

Si treballes en el sector agroalimentari és molt probable que estiguis en contacte amb algun al·lergen diàriament, poques són les empreses o establiments que no treballen amb aliments lliures d’al·lèrgens. Per manejar amb seguretat aquests aliments i prevenir possibles problemes per als consumidors cal que estiguis format, tant tu com tots els treballadors de la teva empresa en matèria d’al·lèrgens. El curs de al·lèrgens online, en què tractem sobre al·lèrgies i intoleràncies per restauració col·lectiva i venda al detall, o al detall, ja és una realitat.

Et presentem un curs que es pot realitzar 100% per internet a la nostra pàgina web i que capacita per poder mantenir sans i estalvis als teus clients i consumidors que són susceptibles de patir al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries, ho sàpiguen o no. Per entendre millor la necessitat d’aquest curs i conèixer la diferència entre al·lèrgies i intoleràncies et recomanem que llegeixis aquesta entrada que vam publicar fa poc sobre el tema. Així podràs valorar la importància que aquest curs d’al·lèrgies i intoleràncies té per al treball diari del manipulador d’aliments. Aquest curs online et formarà per saber donar resposta a les exigències legals i informar la població sobre els al·lèrgens. Anem allà.

Per què necessite un curs sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries?

La resposta és òbvia, però hem de donar-te-: la salut dels consumidors està en joc. Si recordes l’entrada sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, deixem clares les implicacions que per a la salut dels que ingereixen un aliment pot tenir la presència d’al·lèrgens.

És obligatòria aquesta formació?

Fent una mica d’història, el Reial Decret 109/2010, de 5 de febrer, pel qual es modifiquen diversos reials decrets en matèria sanitària per a la seva adaptació a la Llei 17/2009, de 22 de desembre, de modificació de diverses lleis per a seva adaptació a la Llei 17/2009, de 23 de novembre, sobre el lliure accés a les activitats de serveis i el seu exercici, va derogar el Reial Decret 202/2000 que establia les normes relatives als manipuladors d’aliments. A partir d’aquest moment, un dels objectius de la formació ha de ser mantenir els treballadors actualitzats en els continguts dels darrers canvis normatius i / o tecnològics.

Tot això, partint de la premissa del Reglament (CE) 852/2004 del Parlament Europeu i del Consell relatiu a la higiene dels productes alimentaris, on en el seu capítol VIII de l’annex II s’estableixen condicions d’higiene i formació, ens porten al marc en el qual s’engloba la necessitat i la importància de la formació sobre al·lèrgens per a qualsevol treballador que treballi en la manipulació d’aliments.

En què consisteix el curs d’al·lèrgens online?

Estem parlant d’un curs de formació online sobre al·lèrgens per a qualsevol treballador de la indústria agroalimentària, sigui quina sigui la seva feina: hostaleria, venda al detall de productes, producció, elaboració, envasat, etc. Com ja hem esmentat, es tracta d’un curs amb el temari necessari per complir amb la legislació

El curs està estructurat de manera que l’alumne llegeix i estudia el temari, realitza l’examen online i un cop s’aprova rep de manera instantània el certificat.

De quins temes consta el curs d’al·lèrgens en línia?

El curs d’al·lèrgens online que t’toferim des de Qualitats és un curs amb un temari bàsic però que a per altra banda compleix amb tot el que cal saber. A grans trets, aquests són els temes de què consta el curs d’al·lèrgens:

 1. Introducció.
 2. Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
 3. Informació als consumidors.
 4. Control de matèries primeres i proveïdors.
 5. Disseny de productes.
 6. Producció d’aliments.
 7. Instal·lacions i equips.
 8. Neteja i desinfecció.
 9. Personal.
 10. Resum.

En 10 temes vas a poder conèixer tot el que necessites per treballar en el sector agroalimentari.

En quin format puc realitzar el curs de gestió d’al·lèrgens?

Com sempre que oferim un curs, tenim diverses alternatives:

 • Format 100% online. No surtis de casa teva sense el curs, t’inscrius online, pagues online, estudies i t’examines en la nostra web i el pdf es genera de manera automàtica. Si vols rebre el temari o el títol que acredita que has aprovat en format paper, només has de sol·licitar-ho al inscriure’t.
 • Format presencial. Contacta amb nosaltres i assabenta’t de quan pots fer el curs. Oferim el curs en les seus de les empreses si estàs a les províncies de València o Alacant, si estàs a prop però no en elles també podem parlar sobre com realitzar el curs.
 • Format paper. Inscripció online i triï rebre el temari en paper, pots fer l’examen al web o per escrit i rebre el títol en format físic.

En quins territoris és vàlid el certificat del curs sobre al·lèrgies i intoleràncies alimentàries?

El curs és vàlid a tot l’estat espanyol. Però, a més, aquests cursos traspassen fronteres. El curs de gestió d’al·lèrgens està realitzat seguint les directrius de la Unió Europea en aquesta matèria. Per tant, és vàlid en tot el territori europeu, encara que tenint en compte les limitacions d’idioma.

Això sí, no tenim cap dubte que per a qualsevol empresa o treballador de qualsevol país de parla hispana el curs és molt vàlid a l’entorn de la Seguretat alimentària i l’APPCC (HACCP en anglès). Perquè els al·lèrgens no entenen de fronteres.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Shopping Cart
Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
  SUSCRIBIR
  Estoy de acuerdo con los términos y condiciones