La prioritat número u en molts casos és evitar el malbaratament. Però no ens oblidem del preu i la qualitat dels productes. D’ambdós factors dependrà el preu i l’èxit de la carta d’un bar o restaurant. Més tard ja entren en joc els manipuladors d’aliments i la seva perícia per cuinar, atendre i gestionar un local de restauració. Anem a veure 5 senzills consells per tal de millorar la gestió de la compra del teu restaurant.
-
Compra qualitat al millor preu.
Aquesta és una de les decisions més difícils de prendre com a gerent, on es troba la millor qualitat a un preu més baix? No està en el nostre ànim parlar de mercats, supermercats, proveïdors majoristes o altres canals on es poden adquirir aliments per a un restaurant. Però, sens dubte, la decisió correcta és comprar qualitat als millors preus. Si qualsevol de les dues es veu compromesa, el teu negoci pot patir pèrdues.
Afegirem alguna cosa més, aquest podria ser el segon dels consells, però el englobem en el punt número 1: Si optes per només per qualitat o només per preu no descuidis l’altra. Evidentment, ningú té la resposta correcta per al punt número 1 d’aquesta entrada. Si la tingués estaria ara mateix nedant en l’abundància. Hi ha qui busca qualitat per sobre de tot, es dirigeix a un públic més selecte i amb major poder adquisitiu, i hi ha qui busca mantenir una política de preus atractius per a totes les butxaques. Per a tots dos, un consell: busqueu l’equilibri.
-
Compra el que necessitis, però no més.
Aquest punt és una obvietat. No obstant això, és important i mereix ser emfatitzat. Hi ha diverses raons per les quals no has de mantenir els productes alimentaris i la matèria primera en grans quantitats. Com pots suposar, hi ha un major risc de deteriorament.
Si et passes comprant, pot ser que hagis de vendre el producte amb un descompte o es perdrà. El més probable, a més, és deixar altres productes més frescos descuidats si tens un excés. Això pot generar una rotació incorrecta de productes i, per tant, un malbaratament més gran d’altres aliments.
-
Abans de llançar-te a l’experimentació realitza una investigació adequada.
De vegades, la innovació és perillosa. Et pots veure en la temptació de comprar nous productes alimentaris per experimentar amb els teus clients. No obstant això, sense una investigació de mercat adequada o alguna cosa més senzilla com una enquesta entre els teus clients més acèrrims, pot ser prenguis el risc introduir alguna cosa abruptament en el teu menú. Per tant, no compris productes només perquè t’atrauen o perquè vols un canvi sense l’aprovació dels teus clients.
-
Organitza la llista de la compra.
Fes una llista elaborada i estudiada abans de realitzar la teva comanda al teu proveïdor habitual i assegura’t d’obtenir una confirmació de la comanda. Així també podràs verificar que tots els productes són lliurats a temps. Com veus, en aquest punt la formació del personal manipulador d’aliments és fonamental: No acceptis lliuraments tardanes, revisa la mercaderia quan la recepcions i vigila els aliments que puguin estar danyats. Verifica els preus dels productes amb els preus que has pagat. Parla amb el teu proveïdor en cas de confusió.
-
Pesa els aliments frescos.
Compra una bàscula de servei d’aliments per verificar que la quantitat lliurada sigui igual a la quantitat que ha demanat. Mentre que la majoria dels venedors són honestos, els errors poden passar. És responsabilitat d’ells ser conscient del que s’ordena, el que s’ha lliurat i en quin moment, de la mateixa manera que el preu. Per fer els lliuraments d’aliments de forma adequada, t’aconsellem que designis a algú del teu equip com a principal responsable de la cura dels lliuraments perquè cap producte es deixi sense control.
Com has pogut comprovar, amb només uns pocs canvis pots assegurar que les pèrdues es redueixin al mínim. Procediments senzills i organitzats poden ajudar a fer les compres d’aliments en un instant. A més, tenir a un professional manipulador d’aliments ben format en el teu restaurant ajudarà a la compra d’aliments segurs. Assegura’t que els empleats estiguin certificats en la manipulació d’aliments. Inscriu-te avui mateix a la capacitació i certificació de manipuladors d’aliments de Qualitatis Health, visita la nostra secció cursos.