Test de manipulació d’aliments: 8 trucs per aprovar i obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

Molts dels nostres potencials clients, alguns acaben sent-ho i altres no, ens pregunten molt a sovint per l’examen dels nostres cursos de manipulador d’aliments. D’altres, vénen d’altres pàgines web on han estat mirant cursos per obtenir el carnet de manipulador d’aliments en línia. Són freqüents les consultes d’alumnes que tenen pressa per obtenir el títol de manipulador d’aliments, altres, com molta gent, són més insegurs i tenen por malgastar alguna oportunitat de les que tenen per aprovar l’examen que els doni el títol de manipulador d’aliments. Tots hem estat davant d’un examen desenes de vegades, ja fos a l’escola, a la Universitat oa l’Institut, i sabem que sempre tens una sensació de dubte per molt preparat que siguis. És per això que avui us portem alguns c:

 1. Realitza la inscripció al curs.

  Supose que veus lògic inscriure’t i realitzar tots els passos abans de examinar-te de qualsevol curs. Tot i això hi ha webs que ho fan a l’inrevés per intentar captar el màxim de clients. Sento ser tan radical, però NO et fiïs de qui t’ofereix la inscripció després d’aprovar l’examen. De veritat ho veus honest i fiable? Vas a realitzar un examen i després a inscriure’t? Cadascú és lliure de fer el que vulgui, en això sóc molt respectuós, però pensa en un sol curs que et permeta inscriure’t després d’aprovar.

 2. Abans de començar amb l’examen llegeix amb atenció el temari del curs.

  Per molt fàcil que et sembli, per xuclat que ho vegis o que t’ho hagin explicat, no desaprofitis un cartutx i llegeix el temari del curs de manipulador d’aliments. Bé sigui en format físic o online. La travessa és una cosa i aquest curs és una altra, i d’ella depèn la teva esdevenir professional, així com la qualitat i la seguretat dels aliments que preparis o serveixis.

 3. Llegeix atentament les instruccions de l’examen.

  No us podeu imaginar la quantitat de gent que ens escriu perquè en el nostre examen no llegeix les instruccions i no sap que només hi ha una possible resposta correcta o perquè no s’ha adonat que en lloc de marcar la resposta correcta havien de marcar la incorrecta. Aquests errors poden entorpir el teu camí, amarra bé les respostes.

 4. Comprova el vostre navegador web compatible per realitzar el test.

  No és el cas dels nostres exàmens, però hi ha algunes plataformes de la competència que funcionen amb determinades extensions o plugins i que no funcionen en tots els navegadors. Assegura’t abans de pagar i iniciar el curs, i, sobretot, abans de començar l’examen en línia per obtenir el carnet de manipulador d’aliments.

 5. Respon a totes les preguntes.

  Normalment les preguntes dels exàmens per obtenir aquests títols professionals no solen restar. Tot i això, si has llegit el punt anterior, sabràs que pots arriscar o no, i fer les teves càbales per obtenir la puntuació mínima que et permeti aprovar el test de manipulació d’aliments.

 6. Si tens dubtes utilitza la lògica.

  Ja hem parlat en moltes ocasions que el sentit comú és fonamental a l’hora de manipular aliments. Moltes de les coses que expliquem al nostre blog cauen pel seu propi pes, perquè són pràctiques o hàbits que ningú faríem si estiguéssim en el nostre sa judici. Per tant, empra el sentit comú per a aquells elements de l’examen i de la teva pràctica diària com a treballador del sector de l’alimentació en els que tinguis dubtes.

 7. Repassa les teves respostes abans d’acabar.

  Moltes vegades anem amb pressa, altres vegades se’ns en va el ratolí de casella o d’opció correcta, en altres, simplement rellegint la pregunta ens adonarem que no hem escollit bé la resposta correcta.

 8. Assegura’t de gravar bé les teves respostes.

  Els cursos en línia, i els de manipulador d’aliments no són una excepció, depenen de la informàtica. Encara que ens facilita la vida, no has de sortir de casa per obtenir un títol que et permetrà treballar en la indústria agroalimentària i en l’hostaleria, de vegades és traïdora. Fixa’t bé en quin botó cal prémer per enviar l’examen correctament, o si cal gravar les teves respostes abans. No fos cas que fent un examen de 10 la nota sigui un 0.

 9. Si no estàs d’acord amb alguna de les “respostes correctes” parla amb el personal que gestiona els cursos.

  Millor un aclariment a temps de viure tota la vida amb el dubte, sobretot tenint en compte que aquest dubte pot acabar per contaminar un aliment o causar un problema de salut a un dels clients del negoci en què treballes. Per la part que ens toca, estem sempre a disposició dels alumnes dels nostres cursos.

 10. No has aprovat? Tranquil, llegeix, rellegeix, estudia.

  Fins el millor dels estudiants ha tingut una taca en el seu expedient. Així que si no us surt bé, t’equivoques, et poses nerviós o no aconsegueixes, pel que sigui, el mínim de puntuació: tranquil.

Ja saps, l’examen et donarà accés al títol de manipulador d’alim

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Shopping Cart
Scroll to Top
Cupón descuento
Suscríbete a nuestra newsletter y obtén 10 euros de descuento para cualquiera de nuestros cursos totalmente gratis. ¡No te lo pierdas!
  SUSCRIBIR
  Estoy de acuerdo con los términos y condiciones