10 falsos mites sobre seguretat alimentària que no has de creure.
13/9/2019

Cultivar a la teva empresa la cultura de la seguretat alimentària no és només una bona idea. Si el teu restaurant o establiment de venda o preparació d'aliments no segueix les pautes de seguretat alimentària, és possible que et quedis sense feina i que l'empresa s'enfronti a una demanda massiva, i de problemes de seguretat alimentària estem escarmentats a Espanya en els últims dies després del cas de la Listeriosi en la carn metxada. En l'època de les fake news les notícies sobre alimentació no s'escapen i hi ha molta informació incorrecta sobre seguretat alimentària flotant per aquí. Els podríem anomenar falsos mites de seguretat alimentària.

+ Més
Per què mantenir-se al dia amb els al·lèrgens és fonamental per respondre a persones amb al·lèrgies als aliments en el negoci de l'hostaleria i la restauració col·lectiva?
14/8/2019

Les al·lèrgies als aliments estan augmentant, estem davant d'un fet que es produeix tant en els països desenvolupats com en els països en vies de desenvolupament i que afecta principalment als nens. Anem a imaginar, això tan bonic que els adults tendim a oblidar: Ets un manipulador d'aliments i treballes en la restauració. Un dia, o una nit, un client es queixa sobtadament que li piquen els ulls i les orelles, moqueja seu nas, sent la gola inflada. A més té tos la seva respiració ofereix uns xiulets. Què fer ?, aplicar la maniobra d'Heimlich? A ulls d'algú inexpert, el comensal s'està ofegant i, sí, Heimlich és el que cal fer i ràpid! Desafortunadament, podria ser la mesura equivocada, un error que podria costar-li la vida al comensal i, en conseqüència, al negoci en el qual treballes: el comensal. Si el comensal està tenint una reacció al·lèrgica, administrar epinefrina hauria de ser la primera línia de defensa, però entenem que no sempre tindràs a mà aquest medicament, perquè no sempre el comensal va a saber que és al·lèrgic a un aliment, o simplement la pot haver oblidat a casa seva.

+ Més
Seguretat alimentària: així ha de ser la recepció segura dels aliments.
10/7/2019

El maneig adequat de la seguretat alimentària comença quan finalitza el lliurament dels aliments. No obstant això, la recepció ja és en si un dels processos més importants del procés que segueix un aliment en arribar a un restaurant, a un hotel, o a qualsevol indústria alimentària que vagi a processar aliments. Poden passar moltes coses entre les portes de qui expedeix una mercaderia alimentària i la porta d'entrada d'un restaurant: els aliments poden acabar contaminats per múltiples causes. Anem a tractar d'ajudar-vos a realitzar una recepció d'aliments més segura.

+ Més
Curs de manipulador d'aliments en un dia, estàs en el lloc adequat.
22/6/2019

Si t'acaben de contractar per a un treball, tens una entrevista de treball en alguna empresa del sector alimentari, en un bar, restaurant, i no tens temps per a res però saps que necessites el carnet de manipulador d'aliments. Vas fer el curs de manipulador d'aliments fa molts anys i no trobes el diploma o el maleït carnet de manipulació d'aliments. Què fer? Ací tenim la resposta per a realitzar i aprovar el curs de manipulador d'aliments en un dia.

+ Més
Curs d'al·lèrgens online: El Curs d'al·lèrgies i intoleràncies que necessites.
14/6/2019

Si treballes en el sector agroalimentari és molt probable que estiguis en contacte amb algun al·lergen diàriament, poques són les empreses o establiments que no treballen amb aliments lliures d'al·lèrgens. Per manejar amb seguretat aquests aliments i prevenir possibles problemes per als consumidors cal que estiguis format, tant tu com tots els treballadors de la teva empresa en matèria d'al·lèrgens. El curs de al·lèrgens online, en què tractem sobre al·lèrgies i intoleràncies per restauració col·lectiva i venda al detall, o al detall, ja és una realitat

+ Més
Manipulador d'aliments a Barcelona. Com aconseguir-ho?
25/4/2019

Hui t'expliquem tot sobre el carnet o curs de manipulador d'aliments a Barcelona. Per què? Doncs mira, a Catalunya, segons les dades de l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), hi havia a 2016 49.485 empreses dedicades a l'hostaleria que empraven a gairebé 240000 personas.¿Te sembla que aquest sector no genera llocs de treball? Si estàs buscant feina, estàs treballant, o vas a començar a treballar, al sector de l'hostaleria, l'alimentació, l'agricultura, o qualsevol empresa del sector agroalimentari necessites realitzar el carnet de manipulador d'aliments.

+ Més
Al·lèrgies alimentàries i intoleràncies. Tot el que has de saber.
11/4/2019

Les xifres de diagnòstics d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries no paren d'augmentar: cada any es diagnostiquen nous casos d'individus que pateixen al·lèrgies o intoleràncies a algun aliment. Persones, com tu i com jo, que han de canviar els seus hàbits alimentaris. Però, què són les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries? I, una pregunta gairebé tan important, quina diferència una al·lèrgia d'una intolerància alimentària? Potser pensis que com a manipulador d'aliments o com a consumidor aquestes qüestions no t'afecten, però si llegeixes aquesta entrada veuràs que les implicacions són més importants del que penses. Tant a tu, com als teus companys de treball o a tu o gent de la teva família com a consumidors, hi ha vides en joc, i això suposa controls estrictes, molt per aprendre, molta informació que donar i moltes precaucions per evitar desgràcies. Per què? Perquè, per posar un exemple, els restaurants han d'informar els clients sobre la presència d'al·lèrgens en els seus plats. En l'etiquetatge hi ha al·lèrgens de declaració obligatòria, tant per a aliments envasats com en la venda d'aliments al detall o a nivell més industrial. És més, qualsevol de la teva família o fins tu mateix us podeu veure afectats per una al·lèrgia o intolerància alimentària. Així que anem a aprofundir sobre al·lèrgies i intoleràncies.

+ Més
Gràcies 2018, feliç any 2019.
30/12/2018

Arriba l'hora de tancar, inevitablement, un any. Per a Qualitatis Health, com a empresa amb ànima, recordarem 2018 com un any impressionant. Un any que ens reforça en la idea de donar un bon servei i ajudar als manipuladors d'aliments i altres actors de la indústria agroalimentària a formar-se i a poder assolir els seus objectius: produir aliments segurs i de qualitat, així com a complir amb tots els requisits i exigències sense que això sigui un trastorn enorme. No hi ha empresa sense vocació, i la nostra és fer-vos la vida més fàcil.

+ Més
7 claus de seguretat alimentària per al processat segur d'aliments: Els plans de Requisits previs d'higiene i traçabilitat
4/12/2018

En el que va de 2018, si tenim en compte les estadístiques aportades per les dades del portal RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), el sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos, hi ha hagut més de 12000 alertes de més o menys gravetat vinculades amb el sector agroalimentari. Els mals mètodes de sanejament i producció a les instal·lacions de processament d'aliments poden propagar a aquests sospitosos habituals dels que ja us hem parlat en múltiples ocasions al blog: Salmonella, E. coli i Listeria,, causar molts brots i portar a la retirada de milions de quilograms d'aliments. Un primer pas per a les empreses del sector alimentari i la restauració, així com per als manipuladors d'aliments, són els 7 plans de requisits previs d'higiene i traçabilitat, coneguts també per les seves sigles RPHT. Un primer pas per implantar l'Anàlisi de perills i punts de control crític: APPCC. Podríem escriure molt sobre el tema, però per no cansar el personal i introduir el tema per als neòfits aquí van, com sempre intentem fer, 7 claus de seguretat alimentària per al processat segur d'aliments: Els plans de Requisits previs d'higiene i traçabilitat.

+ Més