Al·lèrgies alimentàries i intoleràncies. Tot el que has de saber.
11/4/2019

Les xifres de diagnòstics d'al·lèrgies i intoleràncies alimentàries no paren d'augmentar: cada any es diagnostiquen nous casos d'individus que pateixen al·lèrgies o intoleràncies a algun aliment. Persones, com tu i com jo, que han de canviar els seus hàbits alimentaris. Però, què són les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries? I, una pregunta gairebé tan important, quina diferència una al·lèrgia d'una intolerància alimentària? Potser pensis que com a manipulador d'aliments o com a consumidor aquestes qüestions no t'afecten, però si llegeixes aquesta entrada veuràs que les implicacions són més importants del que penses. Tant a tu, com als teus companys de treball o a tu o gent de la teva família com a consumidors, hi ha vides en joc, i això suposa controls estrictes, molt per aprendre, molta informació que donar i moltes precaucions per evitar desgràcies. Per què? Perquè, per posar un exemple, els restaurants han d'informar els clients sobre la presència d'al·lèrgens en els seus plats. En l'etiquetatge hi ha al·lèrgens de declaració obligatòria, tant per a aliments envasats com en la venda d'aliments al detall o a nivell més industrial. És més, qualsevol de la teva família o fins tu mateix us podeu veure afectats per una al·lèrgia o intolerància alimentària. Així que anem a aprofundir sobre al·lèrgies i intoleràncies.

+ Més
Gràcies 2018, feliç any 2019.
30/12/2018

Arriba l'hora de tancar, inevitablement, un any. Per a Qualitatis Health, com a empresa amb ànima, recordarem 2018 com un any impressionant. Un any que ens reforça en la idea de donar un bon servei i ajudar als manipuladors d'aliments i altres actors de la indústria agroalimentària a formar-se i a poder assolir els seus objectius: produir aliments segurs i de qualitat, així com a complir amb tots els requisits i exigències sense que això sigui un trastorn enorme. No hi ha empresa sense vocació, i la nostra és fer-vos la vida més fàcil.

+ Més
7 claus de seguretat alimentària per al processat segur d'aliments: Els plans de Requisits previs d'higiene i traçabilitat
4/12/2018

En el que va de 2018, si tenim en compte les estadístiques aportades per les dades del portal RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed), el sistema d'alerta ràpida per a aliments i pinsos, hi ha hagut més de 12000 alertes de més o menys gravetat vinculades amb el sector agroalimentari. Els mals mètodes de sanejament i producció a les instal·lacions de processament d'aliments poden propagar a aquests sospitosos habituals dels que ja us hem parlat en múltiples ocasions al blog: Salmonella, E. coli i Listeria,, causar molts brots i portar a la retirada de milions de quilograms d'aliments. Un primer pas per a les empreses del sector alimentari i la restauració, així com per als manipuladors d'aliments, són els 7 plans de requisits previs d'higiene i traçabilitat, coneguts també per les seves sigles RPHT. Un primer pas per implantar l'Anàlisi de perills i punts de control crític: APPCC. Podríem escriure molt sobre el tema, però per no cansar el personal i introduir el tema per als neòfits aquí van, com sempre intentem fer, 7 claus de seguretat alimentària per al processat segur d'aliments: Els plans de Requisits previs d'higiene i traçabilitat.

+ Més
El simulacre de retirada de productes, oportunitat o malson?
17/8/2018

En aquesta entrada del bloc us parlarem del simulacre de retirada de producte, de la seva importància per a assegurar-nos la correcta traçabilitat dels productes. El farem explicant què és el simulacre de retirada de producte o product recall. També parlarem de les conseqüències de no treballar correctament el simulacre de retirada de producte, així com dels factors més importants per realitzar-ho correctament. També tractarem els errors més freqüents que treu a la llum el simulacre i, finalment, uns consells per superar el simulacre correctament.

+ Més
Test de manipulació d'aliments: 8 trucs per aprovar i obtenir el carnet de manipulador d'aliments.
25/4/2018

Molts dels nostres potencials clients, alguns acaben sent-ho i altres no, ens pregunten molt a sovint per l'examen dels nostres cursos de manipulador d'aliments. D'altres, vénen d'altres pàgines web on han estat mirant cursos per obtenir el carnet de manipulador d'aliments en línia. Són freqüents les consultes d'alumnes que tenen pressa per obtenir el títol de manipulador d'aliments, altres, com molta gent, són més insegurs i tenen por malgastar alguna oportunitat de les que tenen per aprovar l'examen que els doni el títol de manipulador d'aliments. Tots hem estat davant d'un examen desenes de vegades, ja fos a l'escola, a la Universitat oa l'Institut, i sabem que sempre tens una sensació de dubte per molt preparat que siguis. És per això que avui us portem alguns consells per enfrontar-se al test de manipulació d'aliments amb èxit i obtenir així l'anhelat carnet, no sense abans recordar aquesta entrada en què us donàvem claus sobre com realitzar el curs de manipulador d'aliments en línia d'un manera fiable:

+ Més
10 estratègies perquè els clients tornen al teu restaurant.
29/3/2018

Si ets propietari d'un restaurant, d'un bar o d'una cafeteria, segur que t'agradaria tindre una bola de vidre i saber quins clients i quan van a tornar. Però estic més segur que encara seràs més feliç si la gent que et visita per primera vegada torna una segona, una tercera i, de tant en tant, saps que apareixerà pel teu negoci. No cal dir si el client torna cada dia o cada setmana. Sé que la teva primera resposta pot ser: "Estàs boig José”, però no, hi ha estratègies de màrqueting provades perquè la gent torni al teu restaurant. Potser totes les idees que anem a donar-te no et quadren, però segur que si proves amb alguna, notes els resultats.

+ Més
Curs online de restauració col•lectiva per a manipuladors d'aliments: processament d'aliments segurs.
16/3/2018

Tenim nou curs en línia de la web: un curs online per a la restauració col·lectiva, i més en concret per al processat d'aliments segurs. El curs és vàlid per a qualsevol manipulador d'aliments, perquè en ell es tracten temes fonamentals per a la seguretat alimentària, com són el processat segur d'aliments. Està especialment concebut per a cuiners i treballadors de qualsevol tipus d'empresa de restauració com ara col·lectivitats, menjadors escolars, restaurants, bars, cafeteries, hotels, etc. És un curs totalment compatible amb els altres cursos de la nostra web. Qualsevol que intervingui en el processament d'aliments, hauria de plantejar-se realitzar aquest curs, bé com a formació professional, o bé per complir amb el requerit en el Pla de formació i control de manipuladors.

+ Més
Organitza el teu frigorífic. Consells per a la seguretat alimentària a les neveres de casa teva i del teu restaurant.
21/2/2018

Molts dels nostres lectors sou professionals del sector alimentari, manipuladors d'aliments de qualsevol índole (cambrers, operaris en la indústria alimentària, cuiners, etc.). Però, afortunadament, la nostra audiència no només està formada de treballadors del sector agroalimentari, són molts els lectors, amics personals o no, que no tenen cap vincle amb la indústria o l'hostaleria i que també es preocupen per la seguretat alimentària a casa seva. Són gent sabuda que coneix perfectament la relació entre mantenir unes correctes pràctiques d'higiene i manipulació d'aliments i la salut de les seves famílies, i això, amics, són paraules majors.

+ Més
Estan augmentant les malalties de transmissió alimentària? Com evitar-les.
9/2/2018

Com a empresa que treballa ajudant als nostres clients a millorar en la gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentària, estem al corrent de les alertes i notícies que esdevenen en molts llocs del planeta pel que fa a la Seguretat Alimentària. D'un temps ençà hi ha una dada que espanta: els casos de malalties de transmissió alimentària estan augmentant d'una manera significativa en els Estats Units. Evitar les malalties de transmissió alimentària és un dels problemes més importants, si no el més important, a la feina d'un professional d'innocuïtat alimentària. En el meu dia a dia em trobo amb molts manipuladors d'aliments de la praxi depèn la seguretat alimentària de milers de consumidors.

+ Més